Pro minulý 13. ročník Soutěže ve vaření zelňačky (rok 2024) platila následující rámcová pravidla (pro příští ročník budou podobná):
1) Družstvo je 4 - 6 členné.
2) Minimální množství zelňačky je 25 litrů, jiné masné výrobky není dovoleno v rámci soutěže prodávat nebo nabízet.
3) Každé družstvo si obstará potřebné ingredience na přípravu zelňačky podle svého vlastního receptu.
4) Organizátor nehradí soutěžícímu družstvu náklady na pořízení potravin, každé družstvo si bude svůj výrobek prodávat ve své režii.
5) Nástup soutěžících družstev je od 7:00 do 8:00 na parkovišti před Kulturním domem ve Velkých Bílovicích (MAPA).
6) Soutěžící družstvo může využít pro svou propagaci hesla nebo reklamní oblečení, může nabízet návštěvníkům občerstvení (např. svařené víno, punč, kávu, grog, slané i sladké moučníky atd.) Náklady na tyto nápoje a výrobky organizátor nekompenzuje.
7) Každé soutěžní družstvo bude mít své místo na vaření, které mu bude přiděleno v den konání soutěže, svůj kotel a pult na přípravu a servírování.
8) Organizátor zabezpečí vodu a dřevo na topení. Naběračky a kanystry na vodu zapůjčí organizátor oproti finanční záloze 250 Kč (100 Kč naběračka, 150 Kč kanystr), která bude soutěžícímu družstvu vrácena po odevzdání zapůjčených věcí. Misky, lžíce a chleba si soutěžící obstarají sami.
9) Hotové jídlo může být servírováno zájemcům od 11:30.
10) Jídlo může být podáváno jak do misek pro přímou konzumaci, tak i do jídlonosičů. Cena jedné porce je stanovena jednotně na 50,- Kč.
11) Družstvo s nejlepší zelňačkou vyhodnotí odborná degustační komise, která ve 14:00 vyhlásí výsledky soutěže a odmění vítěze.
12) Poplatek za startovné činí 300,- Kč a bude uhrazen do pokladny města nejpozději v den konání soutěže, před přidělením místa na vaření.